Over Amazon.co.uk

’s Werelds grootste en meest bekende marketplace. In het Verenigd Koninkrijk is Amazon een zeer grote speler. In november 2020 hadden zij maar liefst 579,5 miljoen bezoekers, mede te danken aan Black Friday. In netto sales staan zij ver aan kop in het Verenigd Koninkrijk ten opzichte van de concurrentie. 


Een extra service die misschien voor jouw bedrijf interessant is, is de fulfilment uit handen geven aan Amazon. Met Fulfilment by Amazon (FBA) stuur jij jouw voorraad naar hun magazijn en regelen zij de opslag en verzending.

Koppeling met Vendiro

Starten met verkopen op Amazon is eenvoudig, maar wanneer je serieuze ambities hebt brengt dit veel handmatig werk met zich mee. Vendiro koppelt met jouw eigen systemen en die van Amazon. Daarmee automatiseren wij werk voor jou. Maak jij gebruik van FBA? Geen probleem, dat ondersteunen wij ook. Zodanig zelfs, dat wanneer jouw FBA voorraad op is, wij automatisch wisselen naar jouw eigen magazijn. Zo loop je nooit een verkoop mis!


De geavanceerde repricer van Vendiro zorgt daarnaast voor een optimale productprijs op Amazon. Dat is niet altijd de laagste prijs, want het slimme algoritme gaat op zoek naar de beste prijs om het koopblok te winnen met de best mogelijke winstmarge voor jou.


Ben je gekoppeld met Vendiro? Dan kun je ook aan de slag op 60+ andere marketplaces in Europa.

figure

Tips van onze expert

Amazon is internationaal de grootste e-commercespeler. Een belangrijk kanaal, dus wij hebben wat tips verzameld om optimaal actief te zijn:

  • Sinds de Brexit is de BTW-wetgeving voor een land buiten de EU van toepassing. In Nederland pas je hierop het 0% BTW-tarief toe. 
  • Wellicht een open deur, maar je content en klantenservice moeten Engelstalig zijn.
  • De prijzen moeten in de lokale munteenheid zijn. Houd daarom wisselkoersen en inflatie in de gaten. 
  • Het is lastig om in contact te komen met Amazon, waardoor het extra belangrijk is om zaken zoals penalties te voorkomen: je krijgt weinig kans om het uit te leggen.
  • De regels om de buy-box te winnen veranderen zeer regelmatig, dus een goede repricer is haast onmisbaar.
Terug naar het marketplace overzicht