Over Amazon Spanje

’s Werelds grootste en meest bekende marketplace. In Spanje is Amazon de grootste e-commercepartij, met een jaarlijkse omzet dat een veelvoud is van de nummer 2. Wil jij dus uitbreiden naar Spanje, dan mag Amazon.es absoluut niet missen in jouw marketplacestrategie. 

Een extra service die misschien voor jouw bedrijf interessant is, is de fulfilment uit handen geven aan Amazon. Met Fulfilment by Amazon (FBA) stuur jij jouw voorraad naar hun magazijn en regelen zij de opslag en verzending.

Koppeling met Vendiro

Starten met verkopen op Amazon is eenvoudig, maar wanneer je serieuze ambities hebt brengt dit veel handmatig werk met zich mee. Vendiro koppelt met jouw eigen systemen en die van Amazon. Daarmee automatiseren wij werk voor jou. Maak jij gebruik van FBA? Geen probleem, dat ondersteunen wij ook. Zodanig zelfs, dat wanneer jouw FBA voorraad op is, wij automatisch wisselen naar jouw eigen magazijn. Zo loop je nooit een verkoop mis!


De geavanceerde repricer van Vendiro zorgt daarnaast voor een optimale productprijs op Amazon. Dat is niet altijd de laagste prijs, want het slimme algoritme gaat op zoek naar de beste prijs om het koopblok te winnen met de best mogelijke winstmarge voor jou.


Ben je gekoppeld met Vendiro? Dan kun je ook aan de slag op 60+ andere marketplaces in Europa.

figure

Tips van onze expert

Amazon is internationaal de grootste e-commercespeler. Een belangrijk kanaal, dus wij hebben wat tips verzameld om optimaal actief te zijn:

  • Bij FBA: jij blijft uiteindelijk de verkopende partij en je bent dus verplicht om zelf een BTW-factuur te sturen.
  • Wellicht een open deur, maar je content en klantenservice moeten Spaanstalig zijn.
  • Het is lastig om in contact te komen met Amazon, waardoor het extra belangrijk is om zaken zoals penalties te voorkomen: je krijgt weinig kans om het uit te leggen.
  • De regels om de buy-box te winnen veranderen zeer regelmatig, dus een goede repricer is haast onmisbaar.
Terug naar het marketplace overzicht